De stranden van Kos

Het eiland Kos heeft veel leuke stranden, de meeste hiervan zijn zandstranden. Aan de noordkust van Kos liggen de stranden van Mastichari, Mamari, Tigaki en Lambi (ten noorden van kos-stad). Al deze stranden zijn vanaf Kos snel en gemakkelijk bereikbaar. Aan de zuidkust liggen de stranden van Kefalos en Kardamena met daartussenin de populaire stranden van Paradise beach, Sunny Beach, Langadas en van Camel Beach. Ten oosten van Kos-stad liggen de stranden bij Psalidi maar dit zijn overwegend kiezelstranden.

Het mooiste strand van Kos vonden wij het strand van Paradise beach. Het ligt idyllisch in een mooie baai tegen lage heuvels die tot aan de zee begroeid zijn met cederbomen. Het strand is zeer goed georganiseerd, er is voldoende parkeergelegenheid en hier en daar staan er kiosks die frisranken en snacks verkopen, van pita gyros tot broodjes hamburger. Er is een groot restaurant en verder zijn er geen gebouwen.

Een ander mooi strand vonden wij het strand van Marmari. Opvallend zijn hier de duinen en het zachte zand. Achter het strand zijn een aantal goede restaurants en taverna's. Een erg leuk hotel is hotel Magic Life dat heel veel voorzieningen biedt om te watersporten. We zagen hier heel veel watersporters, vooral surfers, de noordelijke ligging van het strand is blijkbaar ideaal voor deze sport.

Ten oosten van Kos-stad liggen de stranden van Psalidi. Hier hebben zich diverse grote hotelketens gevestigd, toch zijn de kiezelstranden aan deze kant minder fraai voor het oog, Op zich kun je wel heerlijk zwemmen, het water is erg schoon en overal zijn er strandstoelen en parasols.

Foto's Kos - Kos in beeld

Mastichari Kos - Griekse Gids foto 16 - Foto van De Griekse Gids Zia - Eiland Kos -  Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Paradise Beach Kos - Griekse Gids foto 17 - Foto van De Griekse Gids Paradise beach - Eiland Kos -  Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Camel beach - Eiland Kos -  Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Het Asklepion op Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 21 - Foto van De Griekse Gids Hotel Aegean View Kos stad | De Griekse Gids | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Markos beach - Eiland Kos -  Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht vanaf bergdorp Zia | Tegenover ligt Pserimos | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 56 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Paradise beach - Eiland Kos -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 22 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kos�

Foto's Kos - Kos in beeld

Kamari - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 13 - Foto van De Griekse Gids
Kardamena Kos | Eiland Kos | Griekenland Foto 4 - Foto van De Griekse Gids
Thermen - Eiland Kos -  Foto 46 - Foto van De Griekse Gids
Het Asklepion op Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 33 - Foto van De Griekse Gids


 

meer foto's van Kos�