De stranden van Kos

Het eiland Kos heeft veel leuke stranden, de meeste hiervan zijn zandstranden. Aan de noordkust van Kos liggen de stranden van Mastichari, Mamari, Tigaki en Lambi (ten noorden van kos-stad). Al deze stranden zijn vanaf Kos snel en gemakkelijk bereikbaar. Aan de zuidkust liggen de stranden van Kefalos en Kardamena met daartussenin de populaire stranden van Paradise beach, Sunny Beach, Langadas en van Camel Beach. Ten oosten van Kos-stad liggen de stranden bij Psalidi maar dit zijn overwegend kiezelstranden.

Het mooiste strand van Kos vonden wij het strand van Paradise beach. Het ligt idyllisch in een mooie baai tegen lage heuvels die tot aan de zee begroeid zijn met cederbomen. Het strand is zeer goed georganiseerd, er is voldoende parkeergelegenheid en hier en daar staan er kiosks die frisranken en snacks verkopen, van pita gyros tot broodjes hamburger. Er is een groot restaurant en verder zijn er geen gebouwen.

Een ander mooi strand vonden wij het strand van Marmari. Opvallend zijn hier de duinen en het zachte zand. Achter het strand zijn een aantal goede restaurants en taverna's. Een erg leuk hotel is hotel Magic Life dat heel veel voorzieningen biedt om te watersporten. We zagen hier heel veel watersporters, vooral surfers, de noordelijke ligging van het strand is blijkbaar ideaal voor deze sport.

Ten oosten van Kos-stad liggen de stranden van Psalidi. Hier hebben zich diverse grote hotelketens gevestigd, toch zijn de kiezelstranden aan deze kant minder fraai voor het oog, Op zich kun je wel heerlijk zwemmen, het water is erg schoon en overal zijn er strandstoelen en parasols.

Foto's Kos - Kos in beeld

Paradise beach - Eiland Kos -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Zia | Bergdorp Kos | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 23 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Paradise Beach Kos - Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht vanaf bergdorp Zia | Tegenover ligt Kalymnos | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Stefanos - Eiland Kos -  Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kardamena Kos | Eiland Kos | Griekenland Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Mastichari Kos - Eiland Kos foto 18 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kos�

Foto's Kos - Kos in beeld

Thermen - Eiland Kos -  Foto 46 - Foto van De Griekse Gids
Limnionas - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 5 - Foto van De Griekse Gids
Tigaki Kos - Eiland Kos foto 44 - Foto van De Griekse Gids
Kardamena Kos | Eiland Kos | Griekenland Foto 4 - Foto van De Griekse Gids


 

meer foto's van Kos�